Üdvözlünk az Etyek-Budai Borvidék weboldalán. Zöldvidék, dombvidék és tóvidék - csak egy lépésre!

Borversenyek


Borverseny felhívás, eredmények

Tovább...
Borversenyek

Pincészetek


A borvidék kiemelt pincészetei.

Tovább...
Pincészetek

Budavidék Zöldút Szövetség

Budavidék Zöldút Szövetség

Van egy álmunk, ezért közhasznú szervezetet alakítottunk azzal a céllal, hogy a Zsámbéki-medencében élők számára sétára és kerékpározásra alkalmas útvonalakat tárjunk fel egy-egy település körül és a szomszédos települések között.

Eddigi munkánk eredményeképpen javasolt útvonalaink összes hossza 85 km, melyek közül a Google rendszerben ábrázolt térkép segítségével hosszabb-rövidebb túraútvonalak választhatók.

Zöldútjaink olyan meglévő földutakon, kisforgalmú utcákon vezetnek, amelyek a közutaktól elszakadnak, a zajtól,

benzingőztől távol, rétek, legelők, búza-kukorica, napraforgó táblák között haladnak. A tájékozódás a térképről leolvasható GPS-koordináták követésével és az utak mentén elhelyezett útjelzők segítségével lehetséges.

Az utak felszíne nagyrészt burkolat nélküli, állapotuk az időjárástól függően változó, ezért esőmentes időben, vagy nagyobb esőzések után néhány nappal használhatók. Indulás előtt érdemes elolvasni az utak használatára vonatkozó tanácsainkat.

Az utak minőségének javításával, az útjelzők számának növelésével, útmenti fásítással, az út menti hidak felújításával, a táj értékeit bemutató ismertető táblákkal, pihenőhelyek kialakításával, az utak hulladékmentesen tartásával szeretnénk az úthálózat teljes területét folyamatosan fejleszteni.

Ha céljainkkal egyetért, kérjük, támogassa terveink megvalósítását felajánlott munkájával vagy pénzbeli adománnyal! Szövetségünkhöz a Jelentkezési lap elküldésével, levelezés útján vagy személyes kapcsolatfelvétellel csatlakozhat.

Köszönettel fogadjuk támogató adományát, melyet a következő, a BUDA Takarék Szövetkezeti Hitelintézetnél vezetett 58300206-12024999-00000000 számú számlaszámra utalhat a

A támogatás céljaként megjelölheti a fejleszteni kívánt település nevét ( Zsámbék, Mány, Tök, Perbál, Tinnye, Budajenő, Telki, Nagykovácsi, Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Herceghalom, Etyek) vagy a következő fejlesztési célok egyikét: útjelző, ismertető tábla, hídjavítás, közös túrák)

Forrás: http://www.budavidekzoldut.hu/

Növényvédelem


Növényvédelmi előrejelzés az Etyek-budai borvidék területére

Tovább...
Növényvédelmi előrejelzés

Kövess minket!Tovább...
Etyek-budai Borvidék közösségi oldala

Szálláshelyek


Ajánlott szálláshelyek a borvidékről.

Tovább...
Szálláshelyek


Üzemelteti a Wiking Számítástechnika Kft. Az oldal készült: motor verzióján - P&M