Üdvözlünk az Etyek-Budai Borvidék weboldalán. Zöldvidék, dombvidék és tóvidék - csak egy lépésre!

Borversenyek


Borverseny felhívás, eredmények

Tovább...
Borversenyek

Pincészetek


A borvidék kiemelt pincészetei.

Tovább...
Pincészetek

Völgy Vidék Közösség

Völgy Vidék Közösség A Völgy Vidék Közösség célja összefogni a Váli-víz és a Szent László-patak völgye, valamint a Vértesalja és az Etyeki dombság egymással szomszédos települési önkormányzatait, valamint a területükön működő vidékfejlesztésért elkötelezett vállalkozásokat, civil szervezeteket, intézményeket és magánszemélyeket. A Völgy Vidék Közösség elsődleges feladata a fenti szervezetek vidékfejlesztéssel összefüggő tevékenységeinek, fejlesztéseinek ösztönzése és széleskörű partnerségük megteremtése.

A Völgy Vidék Helyi Akciócsoportot 67 szervezet alapította 2007. őszén (civilek, vállalkozások és önkormányzatok). Közülük 45-en vettek részt 2008. őszén a jogi személyiséggel rendelkező Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség Közhasznú Egyesület (Völgy Vidék Közösség) létrehozásában, melynek taglétszáma azóta 66-ra bővült. Az alapítók 10 fős elnökséget és 3 fős felügyelő bizottságot hoztak létre, valamint felállítottak egy munkaszervezetet. Elnökké Vál község polgármesterét választották egy kezdeti 2 éves átmeneti időszakra, az alelnökök Ercsi és Ráckeresztúr polgármesterei lettek. A további elnökségi tagok a civil és az üzleti szférát képviselik. A munkaszervezet vezetőjévé – határozatlan időre – Szendrői Júliát választották. A felügyelő bizottság kinevezése 5 évre szól, elnöke Boriszov Zoltán, Baracska község polgármestere. A 2010. november végi tisztújító közgyűlés 4 évre Ugron Zoltánt, Mány község polgármesterét választotta elnökké. Ekkor az elnökség és a felügyelő bizottság további 1-1 tagjának személye változott.

A Völgy Vidék Helyi Akciócsoport 2008. elejére megalkotta, majd 2011. tavaszán felülvizsgálta a Völgy Vidék Helyi Vidékfejlesztési Stratégiát (VVK HVS), melynek végrehajtására helyi akciócsoportként (HACS) – az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében – mintegy 4,13 millió euró áll rendelkezésére 2013-ig. E forrás nagyobbik részét az ÚMVP III. és IV. tengelyének támogatási, pályázati konstrukcióin keresztül a Völgy Vidék LEADER térségben élők, tevékenykedők érhetik el fejlesztési elképzeléseikhez. Kisebb részben a működés költségeit fedezik.

A Völgy Vidék Közösség munkaszervezete (Völgy Vidék LEADER Iroda) feladatai közé tartozik az ÚMVP és a VVK HVS végrehajtásához kapcsolódó - nagyobbrészt az ÚMVP IH és az MVH által meghatározott - tevékenységek ellátása. Továbbá a HACS részéről a vidékfejlesztésben érdekelt helyi szereplők összefogása és támogatása, valamint a vidékfejlesztési tevékenységek ösztönzése a Völgy Vidék LEADER térségben.

Forrás:http://www.volgyvidek.hu/

Növényvédelem


Növényvédelmi előrejelzés az Etyek-budai borvidék területére

Tovább...
Növényvédelmi előrejelzés

Kövess minket!Tovább...
Etyek-budai Borvidék közösségi oldala

Szálláshelyek


Ajánlott szálláshelyek a borvidékről.

Tovább...
Szálláshelyek


Üzemelteti a Wiking Számítástechnika Kft. Az oldal készült: motor verzióján - P&M